Directie

Vanaf mijn 18e jaar dirigeer ik. Opgegroeid in de wereld van het jeugdorkest was samenspel een niet weg te denken element in mijn muzikale start. Dirigeerlessen kreeg ik van Ru Sevenhuysen, dirigent van het RJO/JON, vervolgens van Thilo Lehman en Lex Veelo. Als snel stond ik voor verschillende jeugdorkesten in Deventer, Apeldoorn en de Noord-Oost Veluwe.

Veel plezier beleefde ik aan Jong Strijkorkest Constantijn en Jeugd Strijkorkest Constantijn. Met deze gemotiveerde en talentvolle strijkers uit de regio Oost Nederland bracht ik twee maal per jaar een programma van Hugo de Groot tot Albert Roussel. Tot 2010 dirigeerde ik met veel enthousiasme het Flevolands Jeugd Symfonie Orkest waarmee concertreizen naar Italië, Zuid Frankrijk en Denemarken een hoogtepunt waren.

Momenteel ben ik betrokken bij verschillende projecten in Drenthe die leiden tot de heroprichting van een provinciaal Drents Jeugd Symfonie Orkest. Samenwerking met orkesten en docenten in de hele provincie leverde al mooie momenten op zoals het project Symfonica D.

In 2017 mocht ik 6 maanden werken met De Vuurvogel. Een eer! Ik ken het orkest al vanaf de oprichting, en heb het gevolgd, weliswaar op afstand. Dit orkest is onderscheidend door zijn niveau, programmering en geweldige organisatie. Voor een dirigent een droomplek om te werken!

Nu ben ik lekker aan de slag met Salonorkest Spoom uit Dalfsen; mijn wekelijkse opkikkertje!

© Copyright 2021 Roeland Robert